m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
GO UP

Prašuma Perućica

Perućica – prirodni biser – najočuvaniji prašumski rezervat u Evropi, nalazi se u podnožju Maglića, sa strana okružena Volujakom i Snježnicom.

Prašuma, koju zovu još i ˝pluća Evrope˝, prostire se na oko 1500ha površine. Živi svijet Perućice izražen kroz vegetaciju je veoma raznovrstan i bogat. U okviru ovog strogog prirodnog rezervata, zaštićena su, pored šumskih sastojina bukve, jele i smrče, jos i sastojine subalpske bukve, čiste ili sa planinskim javorom, subalpske smrče, te vegetacija bora krivulja i planinska travnjačka vegetacija. O bogatstvu prašume svjedoči i to da je registrovano preko 170 vrsta drveća i grmlja i preko 1000 vrsta zeljastog bilja.

Veoma nepristupačan teren prašume sačuvao je mnoštvo endemičnih primjeraka biljnih i životinjskih vrsta. U srcu prašume nalazi se preko 70m visok vodopad Skakavac što prašumi daje posebnu vizuelnu ljepotu. U prašumu se smije ući samo uz pratnju vodiča. Ukoliko sebe smatrate ljubiteljem prirode, sa sigurnošću vam možemo reći da je obilazak ove predivne i jedine prašume u Evropi ispunjenje sna svakog prirodnjaka.

Dođite da je prođemo zajedno!